به گزارش ستاد خبری هشتمین نمایشگاه تخصصی شهر هوشمند، شهناز رمارم عضو شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به ضرورتهای حرکت در مسیر هوشمدسازی شهرها گفت: نرخ رشد بالای شهرنشینی در کشورمان، لزوم حرکت به سمت «هوشمندسازی» شهرهای کشور به خصوص کلانشهرهایی مثل مشهد را بیش از پیش نمایان میکند.
وی تصریح کرد: «شهر هوشمند» اصطلاحی است که هنوز در ادبیات عامه چندان شناختهشده نیست؛ نخستین مفهومی که این عبارت به ذهن مخاطب متبادر میکند، شهری است که با بهره گیری از فناوری اطلاعات و زیرساختهای ارتباطات مدیریت می شود. اما این همه ماجرا نیست و شهر هوشمند در ادبیات مدیریتی و سیستمی، به عنوان یک «کلانسیستم هوشمند» شناخته می شود که به صورت هوشمند مدیریت میشود. چنین شهری مکانی ممتاز برای توسعه پایدار اقتصادی، صنعتی و ... است که در آن به مسائلی مانند ترافیک، مصرف انرژی، آلودگی، تخریب سرزمین، بهروزرسانی و بهینهسازی زیرساختهای شهری، بهبود کیفیت زندگی و مواردی دیگر از طریق یک رویکرد نوآورانه و سیستماتیک پرداخته میشود.
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد افزود: در شهرهای هوشمند مدیران شهری، به منظور توسعه خدمات و زیرساختهای لازم، سرمایه فیزیکی را با سرمایه اجتماعی پیوند میدهند تا شاهد تجمیع فنآوری، اطلاعات و دیدگاه فرهنگی و اجتماعی برحسب یک برنامه منسجم و بهبود خدمات شهری باشند.
رمارم با اشاره به مزیتهای هوشمندسازی شهر گفت: تسهیل ارتباط میان شهروندان و شهرداری، کاهش هزینههای عملیاتی و افزایش مشارکت عمومی در انجام کارهای شهری و ایجاد حس مسئولیت در میان مردم و همچنین کاهش احتمال ارتکاب به جرائم از جمله مزایای پیادهسازی شهر هوشمند است. تحقیقات نشان میدهد شهروندانی که در شهرهای هوشمند زندگی میکنند، ۱۲۵ ساعت در سال در وقت و زمان خود صرفه جویی میکنند.
وی ضمن تأکید بر زمینههای موجود در خصوص هوشمندسازی اذعان کرد: حمل و نقل و مدیریت ترافیک از جمله حوزههایی است که با امکانات موجود، قابلیت هوشمندسازی دارد که میتواند هم آثار بهداشتی بر سلامت روان شهروندان مشهدی داشته باشد و هم با کاهش آلودگی هوا و آلودگی صوتی بر سلامت جان مردم اثر مستقیم بگذارد. سامان دادن به روابط مردم با شهرداری و ساده شدن فرآیندها و ارتباطات حوزههای خدماترسان در کنار شفاف شدن آنها و جلوگیری از سوء استفادهها از جمله دیگر ظرفیتهای شهر برای هوشمندسازی است.
رمارم با اشاره به شرایط مساعد هوشمندسازی در شهر افزود: آمادگی مردم مشهد بالاتر از میانگین کشوریست و شاهد آن، جلوتر بودن خراسانیها در حوزه کسب و کارهای نوین است.
عضو شورای شهر مشهد همچنین در خصوص برگزاری هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند گفت: پیشگامی مشهد در برگزاری نمایشگاههای شهر هوشمند از بیش از یک دهه پیش تاکنون و وجود زیرساختهای نرمافزاری و سخت افزاری مناسب در کنار هستههای علمی و دانشگاهی از دیگر نشانههای آمادگی مشهدیهاست.
وی ضمن تأکید بر ظرفیتهای بالای چنین رویدادهایی تصریح کرد: پیشنهاد میکنم همزمان با پرداختن به شکل و فرم برگزاری نمایشگاه، بر ترویج استفاده از نیروهای جوان و ارائه راهحلهای هوشمند برای حل کردن مشکلات شهروندان در حوزههای مختلف تمرکز شود. نمایشگاه شهر هوشمند میتواند محلی برای جمعآوری ایدهها و راهحلها برای طراحی روشهای هوشمند حل مشکلات شهری توسط خود شهروندان باشد؛ ایدههایی که میتواند رتبهبندی شود و مورد تشویق قرار بگیرد و فرآیند آن به بخشی از دستور کار دبیرخانه دائمی نمایشگاه تبدیل شود.
گفتنی است؛ هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند مشهد، با شعار «شهر هوشمند، شهر امید و زندگی»، با محوریت معرفی ویژگیهای شهرهای هوشمند و خدمات ارائهشده در این حوزه به متخصصان و عموم مردم، 12 تا 16 دیماه در سالن فردوسی نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار خواهد شد.